Geïnhaleerd bij hoesten

Boortje schiet in long Amerikaan bij bezoek aan tandarts

21 april 2022 00:58 Aangepast: 21 april 2022 01:47
Beeld ter illustratie. Beeld © Getty Images

Een man uit de Amerikaanse staat Illinois zal een recent bezoek aan zijn tandarts niet snel meer vergeten. Hij ging voor een simpele controle, maar belandde in een nachtmerrie toen hij de kop van een boortje inhaleerde. In het ziekenhuis kostte het nog de nodige moeite om het ding te verwijderen.

De 60-jarige Tom Jozsi had een gaatje, dus pakte tandarts zijn boor erbij. Toen het apparaat bij Jozsi in zijn mond hing, moest die hoesten. Bij een felle inademing daarvoor kwam het boortje los en belandde het in de long van de Amerikaan. "Ik voelde het niet eens toen het naar binnen ging", zei Jozsi tegen een lokale tv-zender

Diep in long

Bij een scan in het ziekenhuis bleek hoe diep het boortje in zijn long zat. Ook werd duidelijk dat Jozsi het metalen staafje van ongeveer 2,5 centimeter niet had ingeslikt, maar geïnhaleerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

We gaan sinds corona te weinig naar de tandarts: gebitten gaan achteruit

Het was nog even spannend voor de Amerikaan toen niet meteen duidelijk werd hoe het boortje moest worden verwijderd. Het ding zat te diep voor de gebruikelijke apparatuur. En als het boortje niet weggehaald zou kunnen worden, zou het Jozsi waarschijnlijk een deel van zijn long kosten. 

Opluchting 

Uiteindelijk bood nieuwe apparatuur die gebruikt wordt bij het detecteren van kanker uitkomst. Daarmee kon het boortje worden opgespoord en weggehaald, tot grote opluchting van Jozsi. "Ik ben nog nooit zo blij geweest als toen ik wakker werd en de arts met het boortje in een plastic bakje zag staan", zei hij. 

De Amerikaan mocht het stukje gereedschap als aandenken mee naar huis nemen. Het staat inmiddels in een kast in zijn woonkamer. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore