Mannen op motor gevlucht

Nederlandse bierbrouwer (45) doodgeschoten in Colombia

19 april 2022 09:50 Aangepast: 19 april 2022 11:11
Het gebied in Colombia waar de Nederlander woonde. Beeld © Google Streetview

Twee mannen op een motor hebben in Colombia een 45-jarige Nederlander doodgeschoten. De man woonde al vijf jaar in het Zuid-Amerikaanse land en werkte er als bierbrouwer.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de dood van de Nederlander tegenover het AD.

De twee mannen kwamen afgelopen zaterdag aangereden bij één van zijn bedrijfspanden in Piedras de Moler, dat ongeveer 200 kilometer ten westen van hoofdstad Bogota ligt. De Nederlander werd een aantal keer beschoten, waarna de daders er vandoor gingen.

Vriendelijk en behulpzaam

Omwonenden kwamen op het geluid van de knallen af en troffen de Nederlandse man dood aan. Volgens Colombiaanse media was hij geliefd in het gebied. Zijn bijnaam was: 'de Nederlander'.

Hij wordt omschreven als 'een hardwerkende, vriendelijke en behulpzame man, die zijn bedrijf wilde laten groeien om banen te creëren'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Natuur beschermen is levensgevaarlijk in Colombia: 'Elk jaar tientallen activisten vermoord'

De politie onderzoekt de zaak, maar tast nog in het duister over het motief van de moord. Voor zover bekend had het slachtoffer geen banden met de georganiseerde criminaliteit.

Volgens de politie ging het mogelijk om een poging tot een overval, maar het is ook niet uitgesloten dat criminelen de man afpersten, maar dat hij weigerde te betalen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore