Ga naar de inhoud
'Cruciale informatie'

50.000 dollar tipgeld metroschietpartij New York verdeeld over vijf mensen

Verdachte Frank James. Beeld © Anadolu Agency

De politie in New York kreeg niet één maar vijf 'gouden tips' na de schietpartij in de metro. De vijf mensen die 'cruciale informatie' gaven voor de aanhouding van de schutter delen mee in het tipgeld van 50.000 dollar.

Deze week begon de 62-jarige Frank James om zich heen te schieten in de metro in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Na een klopjacht van 30 uur kon de schutter worden aangehouden.

Politie
Lees ook:
Politie New York houdt verdachte (62) van schietpartij in metro aan

De politie kreeg tijdens de zoektocht naar de schutter veel tips binnen. "We danken iedereen voor de informatie, ook de mensen wiens tip uiteindelijk niets opleverde", zegt de New Yorkse politie.

Direct geholpen bij aanhouding

De tips van vijf mensen 'van wie de informatie direct heeft geholpen om hem aan te houden' worden beloond. Zij verdelen een pot van 50.000 dollar (meer dan 46.000 euro).

"Dankzij deze mensen kon de politie haar werk doen en een gevaarlijk persoon van de straat halen", zegt de burgemeester van New York. Volgens zijn advocaten heeft Frank James ook zelf de politie gebeld om zich aan te geven.

Paniek in metrostation

In totaal raakten 30 mensen gewond, van wie er tien door kogels geraakt werden. De anderen raakten gewond op de vlucht. In deze video zie je de paniek na de schietpartij:

Paniek na schietpartij in metrostation New York

00:48
De schutter gooide ook een rookgranaat de metro in.
Gewonden
Lees ook:
Gewonden bij schietpartij metrostation New York
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.