Bekend om wreedheden

Poetin stelt nieuwe militaire bevelhebber aan voor oorlog in Oekraïne

10 april 2022 17:17 Aangepast: 10 april 2022 18:04
Poetin en Dvornik in 2016. Beeld © AP

Vanwege de voor Rusland slecht verlopende oorlog in Oekraïne, heeft Poetin in Oekraïne een nieuwe militaire bevelhebber aangesteld. Het gaat om de 60-jarige generaal Alexander Dvornikov, een van de meest ervaren Russische militaire leiders. De generaal staat bekend om zijn wreedheden tegen de burgerbevolking in onder meer Syrië.

Het nieuws van zijn aanstelling wordt bevestigd een hoge Amerikaanse regeringsbron aan persbureau AP.

De nieuwe benoeming komt in aanloop naar een mogelijk nieuwe militaire operatie in de Donbas-regio in het oosten van Oekraïne. Die nieuwe militaire actie volgt op een mislukte aanval om de hoofdstad Kiev te veroveren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dodenaantal van raketaanval op trainstation Kramatorsk loopt op naar 57

Dvornikov speelde zichzelf in de kijker toen hij de Russische militairen in Syrië ging leiden. Rusland helpt daar sinds 2015 de Syrische dictator Bashar Assad in een alles verwoestende burgeroorlog.

Dvornikov die sinds 1982 in het leger zit klom langzaam op in de rangen. Hij vocht in de tweede oorlog in Tsjetsjenië en had verschillende hoge functies voordat hij in 2015 de leiding kreeg in Syrië.

De generaal kreeg in 2016 een hoge militaire onderscheiding van Poetin. Hij staat bekend om zijn wreedheid tegen de burgerbevolking.

Nog altijd wordt er in Makariv gezocht naar slachtoffers van de Russen

Makariv, een voorstad van Kiev, is onherkenbaar geworden na de belegering van de stad door de Russen. Bijna de helft van de stad is verwoest. Vele burgers en soldaten zijn weken geleden al omgekomen, maar nog altijd wordt er gezocht naar menselijke resten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore