Zoekgebied uitgebreid

Twee duikers gered in Maleisië, Nederlander (13) nog vermist

09 april 2022 06:21 Aangepast: 09 april 2022 12:55
De politie toonde foto's van de gevonden duikers. Beeld © ANP

Twee in Maleisië vermiste duikers uit Groot-Brittannië en Frankrijk zijn gered. De 46-jarige Britse man en 18-jarige Française werden aangetroffen door vissers en overgedragen aan de kustwacht.

Dat meldt de lokale politie. Een 13-jarige jongen die zowel de Nederlandse als de Britse nationaliteit bezit, wordt nog steeds vermist. Indonesië neemt de zoektocht naar hem over van Maleisië. De politie denkt dat de jongen naar Indonesische wateren is gesleurd door de stroming. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoop voor vermiste Nederlandse duiker (13) in Maleisië: 'Ze zijn heel ervaren'

Het gezelschap van vier werd woensdag als vermist opgegeven toen zij na zo'n veertig minuten scubaduiken niet terugkeerden bij hun boot. Ze waren gaan duiken vlakbij het eiland Pulau Tokong Sanggol voor de kust in het zuidoosten van Maleisië.

De 35-jarige duikinstructrice van de groep werd eergisteren gered. De vrouw uit Noorwegen was door de sterke stroming de groep kwijtgeraakt. Haar redding zag er zo uit:

De kapitein van de boot die hen naar het eiland bracht is aangehouden nadat hij positief testte op drugsgebruik.

Buiten levensgevaar

De man en vrouw die vandaag gered werden, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeren volgens de politie buiten levensgevaar. Ze waren een flink eind naar het zuiden afgedreven.

De 14-jarige jongen die nog vermist wordt, is de zoon van de 46-jarige Brit. De zoekactie naar hem wordt uitgebreid. Er zijn helikopters, vliegtuigen, duikers en jetski's ingezet om in een groter gebied naar hem te zoeken.

Populair bij toeristen

De politie gaf aan dat er verder zuidwaarts gezocht gaat worden richting Singapore en Indonesië. De regio waar de groep dook is een populair toeristengebied met veel resorts.

Touroperators in het gebied is gevraagd alle duik- en snorkeltrips voorlopig te staken om het zoeken te vergemakkelijken.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore