Halve kilo cocaïne

Israëlische vrouw (43) ter dood veroordeeld voor drugsbezit Emiraten

06 april 2022 07:27 Aangepast: 06 april 2022 08:08
De Israëlische vrouw Fidaa Kiwan.

Een rechtbank in de Verenigde Arabische Emiraten heeft een Israëlische vrouw ter dood veroordeeld, voor het bezit van een halve kilo cocaïne. Fidaa Kiwan (43) beweert dat de drugs niet van haar waren en gaat in beroep. 

Israëlische media melden dat Kiwan, die een fotostudio heeft in Haifa in het noorden van Israël, een jaar geleden naar Dubai kwam voor werk. Ze werd een week later gearresteerd nadat de politie de cocaïne had gevonden in het appartement waar ze verbleef.

Kiwan ontkende direct dat de drugs van haar waren.

Fidaa Kiwan is in beroep gegaan tegen de straf. Fidaa Kiwan is in beroep gegaan tegen de straf.

In een verklaring wil het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken niet al te veel kwijt: "De zaak is bekend en we behandelen deze via de consulaire dienst en onze vertegenwoordigers in de Emiraten." 

Meestal niet uitgevoerd

Doodvonnissen worden in de Emiraten zelden echt uitgevoerd. Meestal worden ze omgezet in een lange celstraf. Israël en de Emiraten hebben geen uitleveringsverdrag.

In de Emiraten wordt erg streng opgetreden tegen drugsbezit. In ons land is het bezit van cocaïne strafbaar, maar dit levert in de praktijk zelden een celstraf op.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore