Verzoek afgewezen

Romy W. blijft in cel, betrokkenheid bij ontvoering kleuter Dean nog onduidelijk

31 maart 2022 18:46 Aangepast: 31 maart 2022 18:55
Dean Beeld ©

De 25-jarige Nederlandse die net als haar Belgische vriend al twee maanden vastzit op verdenking van het ontvoeren en vermoorden van kleuter Dean, blijft voorlopig in de cel. Romy W. had de rechter gevraagd haar vrij te laten, maar die oordeelt anders.

Het is nog altijd niet duidelijk of Romy W. een actief aandeel had in de dood van het 4-jarige Belgische jongetje, dat half januari in Zeeland bij het voormalige werkeiland Neeltje Jans werd gevonden.

'Onschuldig'

Dean logeerde bij haar en haar vriend Dave De K. in Sint-Gillis-Waas, op een paar kilometer van de grens met Zeeuws-Vlaanderen, toen hij voor het laatst levend werd gezien. W. houdt vol dat ze onschuldig is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte in moordzaak Dean (4) schrijft brief vanuit cel: 'Sorry mama'

Volgens de moeder van Dean loog de Nederlandse tegen haar toen ze vroeg waar haar zoontje bleef. Die had ze allang terug verwacht. Dave De K. was ondertussen met Dean naar Nederland vertrokken. De politie houdt er ernstig rekening mee dat Dean al in België is omgebracht.

'Kan er niets aan doen'

De K. probeert zijn vriendin vrij te pleiten, blijkt volgens de krant Het Laatste Nieuws uit een brief die hij vanuit de cel schreef. Hij stelt daarin dat zij er 'helemaal niets aan kan doen'.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore