'Ik ben ook maar een mens'

Will Smith zegt sorry voor 'onacceptabel en ontoelaatbaar gedrag'

29 maart 2022 01:37 Aangepast: 29 maart 2022 09:24
Het moment dat Will Smith komiek Chris Rock een klap geeft. Beeld © ANP

Acteur Will Smith heeft via Instagram zijn excuses aangeboden voor de klap die hij gisteren gaf aan komiek Chris Rock. Zijn 'onacceptabele en ontoelaatbare gedrag' waren het gevolg van een grap die ten koste ging van zijn vrouw, schrijft hij. "Ik reageerde geëmotioneerd."

De hele wereld zag het gisternacht gebeuren. Terwijl de Oscars werden uitgereikt, ging alle aandacht naar Will Smith, die na een grap van Chris Rock het podium op liep en de komiek een klap in het gezicht gaf.

Bekijk hier hoe Will Smith tijdens de uitreiking van de Oscars een klap gaf aan Chris Rock: 

De grap ging over Will Smiths vrouw Jada, die lijdt aan de ziekte alopecia, waardoor ze kaal is.

"Ik weet dat grapjes die ten koste van mij gaan een onderdeel zijn van mijn werk", schrijft Smith. "Maar een grap over de medische conditie van mijn vrouw was simpelweg te veel voor mij. Ik kon het niet aan en reageerde geëmotioneerd."

'Ik ging te ver en ik zat fout'

Smith: "Daarom wil ik publiekelijk mijn excuses aan wil bieden aan jou, Chris. Ik ging te ver en ik zat fout. Ik schaam me en deze actie past niet bij de man die ik wil zijn. Er is in deze wereld vol liefde geen plek voor geweld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De klap van Will Smith na grap over alopecia 'laat frustratie van patiënten zien'

De acteur biedt niet alleen zijn excuses aan de komiek aan, maar ook 'aan de producenten, de Academy, het publiek en iedereen op aarde die de uitreiking van de Oscars bekeek'.

De organisatie van de Oscaruitreiking liet gisteren al weten dat het de klap gaat onderzoeken.

'Ik ben ook maar een mens'

De acteur besluit zijn excuses met de woorden: "I am a work in progress", vrij vertaald als: "ik ben ook maar een mens".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore