Doodsoorzaak onbekend

Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins (50) tijdens tournee overleden

26 maart 2022 06:34 Aangepast: 26 maart 2022 06:47
Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins Beeld © AFP

Drummer Taylor Hawkins van de Amerikaanse rockband Foo Fighters is op 50-jarige leeftijd in Bogota overleden. De groep, die momenteel door Colombia toert, maakte het verlies van hun collega bekend op Twitter.

"De Foo Fighters-familie is verslagen door het tragische en vroegtijdige verlies van onze geliefde Taylor Hawkins", schrijft de band. "Zijn muzikale ziel en aanstekelijke lach zullen altijd in ons voortleven."

Sinds 1997 in de band

Foo Fighters is in 1995 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Taylor Hawkins trad twee jaar later toe tot de band. Over de doodsoorzaak is niets bekend.

Dave Grohl noemde Hawkins in zijn autobiografie 'zijn beste vriend' en 'partner in crime'.

Altijd lol

Nadat het nieuws van Hawkins' dood bekend geworden was, betuigde een groot aantal collega-artiesten de drummer de laatste eer. "God Bless You, Taylor Hawkins, ik hield van je geest en onstuitbare rockkracht", schreef Tom Morello van Rage Against The Machine op Twitter. "Rust in vrede, mijn vriend."

Ook Mike Portnoy, voormalig drummer van Dream Theater, reageerde op Twitter. "Ik heb altijd zoveel bewondering voor hem gehad. Een waanzinnige drummer en een sieraad van een vent met wie je altijd lol had."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore