Ga naar de inhoud
Geschokte reacties

Talentvolle Oekraïense turnster (11) omgekomen bij bombardement

Katia Diachenko en haar coach Anastasia Meshchanenkova Beeld © Instagram Anastasia Meshchanenkova

Een talentvolle Oekraïense turnster van nog maar 11 jaar is om het leven gekomen door een bombardement in de stad Marioepol, waarbij haar huis werd geraakt. Dat verdrietige nieuws bevestigt haar coach op Instagram.

"Geliefd en mooi", schrijft coach Anastasia Meshchanenkova onder een eerdere post op Instagram over haar turnpupil Kateryna 'Katia' Dyachenko.

Een van de Russische bommen zou op het huis terecht zijn gekomen waar het meisje en haar familie woonden. Diverse media maken melding van haar overlijden in de belegerde Oekraïense stad. 

Situatie
Lees ook:
Situatie belegerd Marioepol nijpend: amper eten, weinig water, veel schuilen

Zo jong nog

Over de hele wereld wordt geschokt gereageerd. De voorzitter van de Bulgaarse turnbond schrijft: "Ik kan het niet geloven. In welke wereld leven we?", waarna ze God vraagt de wereld 'te redden van het kwaad'.

Ook de Zwitserse turnbond reageert in een steunbetuiging op social media: "RIP, Katia! De jonge, mooie turnster uit Marioepol verliet deze wereld veel te vroeg. Ze is een van de vele slachtoffers van een zinloze oorlog."

Laatste
Lees ook:
Laatste westerse journalisten vertrokken uit Marioepol: 'Stonden op Russische hitlijst'

De Oekraïense stad Marioepol wordt bijna doorlopend gebombardeerd. Viceburgemeester Sergei Orlov zegt tegen CNN dat er dagelijks 50 tot 100 bommen worden gedropt, ook op burgerdoelen. "Met veel onschuldige doden, onder wie veel kinderen tot gevolg."

Over het bombardement op het huis van de jonge turnster is verder weinig bekend. Het is erg moeilijk om direct informatie uit de stad te krijgen, omdat die helemaal is afgesloten.

Bekijk ook: Waarom verwoesten de Russen Marioepol?

03:36
Er zijn in de stad weinig gebouwen over die niet zijn geraakt door oorlogsgeweld.