Zes doden, veel gewonden

Bestuurder die inreed op carnavalsstoet 'weet niet meer wat er is gebeurd'

21 maart 2022 21:48
De straten in Strépy-Bracquegnies waren urenlang afgezet na het drama. Beeld © EPA

De bestuurder van de auto die gisterochtend inreed op een carnavalsstoet in het Belgische dorp Strépy-Bracquegnies, kan niet verklaren wat er is gebeurd. "Hij weet het niet meer. Hij heeft slechts fragmentarische herinneringen van het drama."

Dat meldt de advocaat van de bestuurder aan de Belgische krant De Standaard. Hij laat weten dat zijn cliënt er 'helemaal kapot van is'. Ook de advocaat van de bijrijder zegt dat zijn cliënt 'van streek en geshockeerd is'.

Neven

De twee mannen van 32 en 34 zijn neven. Ze zijn opgepakt en moeten voor de onderzoeksrechter verschijnen.

De mannen waren op weg naar huis, na een nacht feesten in een discotheek, toen ze gisteren rond half vijf in de ochtend met hoge snelheid inreden op een grote groep mensen. In de video hieronder zie je de ontreddering na het incident:

Zes mensen kwamen om het leven, 37 mensen raakten gewond, onder wie tien mensen die nog altijd vechten voor hun leven. 

'Niet zijn bedoeling'

"Dit was absoluut niet zijn bedoeling", zegt de advocaat van de bestuurder. "Hij kan niet verklaren wat er is gebeurd, omdat hij het niet meer weet." 

De advocaat van de bijrijder laat weten dat de man sliep op het moment van de inrijding. "Hij werd plots wakker van enkele schokken. Hij wist dat hij niet meer kon rijden, nadat hij alcohol had gedronken." De advocaat laat weten dat het gaat om een tragisch verkeersongeval, en niet om intentionele doodslag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zes doden en veel gewonden: van 'eindelijk carnaval' naar diepe rouw in België

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore