Ga naar de inhoud
Steek- en schotwonden

Politie New York en Washington zoekt moordenaar die het op daklozen heeft voorzien

De verdachte van de moorden in New York en Washington Beeld © New York Police Department

New York en Washington zijn in de ban van een moordenaar die het gemunt heeft op daklozen.

De politiekorpsen van beide steden zijn gezamenlijk op zoek naar iemand die drie dakloze personen in Washington en twee dakloze mannen in New York zou hebben beschoten. Twee van de vijf slachtoffers, één in elke stad, zijn overleden.

Steek- en schotwonden

De drie schietpartijen in Washington vonden plaats tussen 3 en 9 maart, die in New York afgelopen zaterdag 12 maart. De eerste twee aanvallen, in de vroege ochtend van 3 maart en van 8 maart, waren nog niet fataal. De slachtoffers konden met niet-levensbedreigende schotwonden naar het ziekenhuis worden gebracht.

Dat gold niet voor een man die op 9 maart in Washington dood werd gevonden met meerdere steek- en schotwonden.

Hulp New Yorkers nodig

In New York liet burgemeester Eric Adams aan verslaggevers weten dat een aanvaller zaterdag op verschillende tijdstippen op twee dakloze mannen was afgelopen die in Manhattan op straat lagen te slapen. Hij opende het vuur op hen. Een van de twee slachtoffers overleed ter plekke, de ander kon naar het ziekenhuis worden gebracht.

Adams noemde de schietincidenten 'afschuwelijk'. "Twee mensen zijn neergeschoten, terwijl ze op straat sliepen - ze begingen geen misdaad, ze sliepen slechts op straat," zei hij tijdens een persconferentie. "We moeten de persoon die dit heeft gedaan vinden, en we hebben daarbij de hulp van New Yorkers nodig."

Steekpartij
Lees meer
Steekpartij in New Yorks museum, twee medewerkers gewond

De politie denkt dat de moorden in New York en Washington verband met elkaar houden door de overeenkomsten in de aard van de aanvallen en de leefomstandigheden van de slachtoffers. Ook wijst het bewijs dat inmiddels is verzameld in die richting.

Taxichauffeurs
Lees meer
Taxichauffeurs New York gered na hongerstaking, stad sluit miljoenendeal