Ga naar de inhoud
'Don't say gay'-wet

Disney spreekt zich toch uit tegen homofobe wet Florida, gouverneur woest

Protest deze week tegen het stilzwijgen van Disney. Beeld © ANP

Nadat het deze week een flinke lading kritiek kreeg, heeft Disney zich tóch uitgesproken tegen een homofobe wet die in de Amerikaanse staat Florida op tafel ligt. En daar is de Republikeinse gouverneur van de staat dan weer woest over.

Het draait allemaal om de zogenoemde 'Don't say gay'-wet. Die moet het bespreken van seksualiteit en genderidentiteit op scholen onmogelijk maken.

Disney heeft met zijn pretparken veel invloed in Florida. De vakbond voor medewerkers in de animatiesector wilde dan ook dat het bedrijf zich tegen de wet zou uitspreken.

Disney
Lees ook:
Disney onder vuur vanwege stilzwijgen over homofobe wet Florida

Gisteren deed de CEO van het bedrijf dat alsnog, waarbij hij ook zei dat het verkeerd was dat het bedrijf zich had stilgehouden. Het bedrijf stopt alle politieke donaties in Florida, waar het flink wat lobbygeld uitgeeft.

Handtekening gouverneur nodig

En dat is weer tegen het zere been van gouverneur Ron DeSantis. Hij haalt in een mail aan zijn aanhangers hard uit naar het bedrijf: "Disney is diep verbonden met de communistische partij in China. Het bedrijf heeft alle morele rechten verloren om jullie te vertellen wat te doen."

DeSantis liet eerder steun blijken voor de 'Don't say gay'-wet. De wet moet nog door het parlement in de staat, en uiteindelijk zal de gouverneur zijn handtekening moeten zetten. Hij kan ook zijn veto uitspreken.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore