'Belichaming van eenzaamheid'

Geen familie of vrienden: dode Italiaanse (70) pas na twee jaar gevonden

08 februari 2022 19:17 Aangepast: 10 februari 2022 16:26
Archieffoto Beeld © ANP

Politieagenten in Italië hebben het stoffelijk overschot van een 70-jarige vrouw gevonden die al twee jaar dood was. Lokale media noemen haar de 'belichaming van eenzaamheid’.

Marinella Beretta werd afgelopen vrijdag zittend in haar eetkamerstoel gevonden in haar huis in Prestino, vlak bij het Comomeer in het noorden van Italië. Politieagenten kwamen naar haar huis in verband met een boom die dreigde om te vallen.

'Er kwam niemand'

Beretta had geen familieleden meer en buren zeggen tegen lokale media dat ze haar de afgelopen jaren amper hebben gezien. "Twee jaar lang is niemand langsgekomen, zelfs geen verkoper of buurman", schrijft een journalist van de krant Corriere della Sera.

Volgens de autoriteiten is er niets dat doet denken aan een verdachte doodsoorzaak. De gemeente betaalt de begrafenis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw ligt drie maanden dood in haar woning in Den Bosch

De gebeurtenis wakkert het debat over eenzaamheid in Italië aan. "Het echt treurige is niet dat de anderen niet wisten dat ze dood was, maar dat ze niet doorhadden dat Beretta leefde", schrijft een journalist van krant Messagero.

'Zorg voor elkaar'

"Haar leven herinneren is de plicht van een gemeenschap die verenigd wil blijven", schrijft Elena Bonetti, minister van gelijke kansen en familiezaken op Facebook.

"We moeten onze horizon niet langer beperken tot de privésfeer en terugkeren naar zorgen voor elkaar. Zorgen voor elkaar is het gevoel van gezinnen, instellingen en van ons burgerschap: niemand mag alleen worden gelaten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore