Tragisch ongeval

Vermiste kleuter (5) doodgereden in treintunnel Antwerpen

07 februari 2022 20:26
Het treinstation van Antwerpen (archieffoto). Beeld © ANP

In een treintunnel van het centraal station in Antwerpen is een kleuter doodgereden. De 5-jarige jongen was kort daarvoor als vermist opgegeven, nadat hij in de buurt van het station was verdwenen.

Het is nog onduidelijk hoe het jongetje in de tunnel terecht is gekomen. Belgische media melden dat de autoriteiten vooralsnog uitgaan van een tragisch ongeval.

Verboden terrein

Er is een onderzoeksrechter aangesteld om te achterhalen wat er precies is gebeurd. "Ze gaan daarbij alles bekijken", zei VRT NWS-verslaggever Ann De Bie eerder vanavond. "Ze gaan uiteraard bekijken hoe het jongetje daar (in de tunnel) terecht is gekomen en ook hoe hij precies om het leven kwam: is hij gevallen, gestruikeld, aangereden?" De plek waar de jongen werd aangereden is verboden terrein voor onbevoegden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man in scootmobiel op nippertje gered voor aanstormende trein: 'Het was chaos'

Door de aanrijding in de tunnel tussen Antwerpen Centraal en het dichtbij gelegen station Berchem was het treinverkeer een tijd verstoord.

Ook de internationale verbindingen tussen Nederland en Brussel en verder maken gebruik van de tunnel in Antwerpen. Op dit moment rijden die treinen weer volgens dienstregeling.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore