Ga naar de inhoud
Dagen vast

Kleuter Rayan (5) heeft putdrama niet overleefd, koning condoleert ouders

Beeld © Anadolu Agency

De 5-jarige Rayan is overleden. Dat melden Marokkaanse media en de persbureaus Reuters en AP. Het jongetje zat sinds dinsdag vast in een put in zijn dorp Tamorot in het noorden van het land. De Marokkaanse koning condoleert de ouders van Rayan.

De 5-jarige Rayan zat vast op zo'n 32 meter diepte. Hij viel in een put in de noordelijke provincie Chefchaouen. Reddingswerkers werkten dag en nacht door om de kleuter te ontzetten. 

Na vier dagen wisten de reddingswerkers de kleuter vanavond te bereiken, maar het bleek te laat. Rayan was al overleden, bevestigen autoriteiten aan persbureau Reuters. Zo werd de jongen uit de put gehaald:

Zo werd Marokkaanse kleuter Rayan uit de put gehaald

00:37

Schacht was te smal

Om Rayan te bereiken, hebben de reddingswerkers een enorm gat gegraven naast de put. Vervolgens maakten ze een tunnel naar de plek waar hij vastzat. De reddingswerkers konden niet afdalen via de schacht waar Rayan in viel, omdat die te smal is.

Een verslaggever van persbureau AP zag dat de jongen gewikkeld in een gele deken uit de put werd gehaald. 

Met zwaar materieel zijn duizenden kubieke meters grond bij de schacht verwijderd. De helpers moesten de graafwerkzaamheden herhaaldelijk onderbreken omdat ze bang waren dat de grond zou bezwijken.

Tijdens het graven bleek er ook een rotsblok in de weg te zitten, waardoor de actie vertraagd werd. De laatste meters werden horizontaal met de hand gegraven.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update