Ga naar de inhoud
Nazca-lijnen

Drie Nederlanders omgekomen bij crash vliegtuigje in Peru

Bij een vliegtuigongeluk in Peru zouden drie Nederlandse toeristen om het leven zijn gekomen. Dat meldt de politie in Peru.

Het zou gaan om een rondvlucht boven de beroemde Nazca-lijnen, een van de beroemdste toeristische trekpleisters van het land. Aan boord van het vliegtuigje waren vijf toeristen en twee crewleden.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan nog niet bevestigen dat het bij de slachtoffers ook om drie Nederlanders gaat. Een woordvoerder laat weten dat contact wordt gezocht met de ambassade in Peru.

Geen overlevenden

Alle zeven inzittenden zijn omgekomen. De andere slachtoffers zijn twee Chileense toeristen en de piloot en copiloot uit Peru.

Honderden
Lees ook:
Honderden toeristen in de knel bij Machu Picchu door zware regenval

De Nazca-lijnen zijn onder meer dierfiguren en geometrische figuren die 1500 tot 2000 jaar geleden op grond zijn gemaakt, maar het best vanuit de lucht worden bekeken.

Volgens de lokale politie vloog het vliegtuig in brand nadat het de grond raakte. De oorzaak van de crash wordt nog onderzocht. Het vliegtuig kwam neer vlak bij het vliegveld Maria Reiche Neuman in Nazca. Dat vliegveld wordt vooral gebruikt voor rondvluchten boven de Nazca-lijnen.