Ga naar de inhoud
Race tegen klok

Reddingswerkers Marokko op meters van kleuter (5) in put

Dorpsbewoners kijken toe hoe de reddingsactie verloopt. Beeld © ANP

Marokkaanse reddingswerkers zijn nog maar enkele meters verwijderd van Rayan, de kleuter die afgelopen dinsdag in een put viel. Het 5-jarige jongetje bevindt zich op 32 meter diepte op de bodem van de put. Het lot van het jongetje houdt momenteel heel het Noord-Afrikaanse land in spanning.

Het gat van de reddingswerkers is inmiddels 27 meter diep. Ze verwachten dat het jongetje 'in de komende uren' gered zou kunnen worden.

Horizontale tunnel

Toch moet het moeilijkste deel van de reddingsoperatie nog beginnen. Een horizontale tunnel van drie meter diep moet worden gegraven om het jongetje te kunnen bereiken.

De reddingsoperatie, die door verschillende Marokkaanse media live wordt uitgezonden, houdt het hele land in spanning. De hashtag #SaveRayan gaat in Noord-Afrika viraal op sociale media en verschillende beroemdheden, zoals de Algerijnse voetballer Riyad Mahrez die voor Manchester City speelt, uiten hun steun.

Marokko
Lees ook:
Marokko leeft mee met kleuter (5) die vastzit in 32 meter diepe put

Het jongetje viel afgelopen dinsdag in de put toen zijn vader die aan het repareren was. "Ik heb de afgelopen dagen geen oog dichtgedaan", vertelde zijn vader volgens het Franse persbureau AFP. De oma van het jongetje zegt dat hij in het hele dorp Bab Berred zeer geliefd is.

Water en zuurstof

Reddingswerkers kunnen niet zomaar afdalen in de put, omdat die met een diameter van 45 centimeter te smal is. Wel is het gelukt om via slangen water en zuurstof bij de jongen te krijgen.

Op videobeelden was eerder te zien dat Rayan nog in leven is. Er staan medici klaar om Rayan op te vangen als hij uit de put kan worden gehaald en een politiehelikopter staat klaar om het kind over te brengen naar het ziekenhuis.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.