Ga naar de inhoud
Populariteit president

Nieuw dieptepunt: maar 41 procent Amerikanen steunt beleid Biden

Joe Biden. Beeld © ANP

De populariteit van de Amerikaanse president Joe Biden in de Verenigde Staten heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Nog maar 41 procent van de ondervraagden keurt het beleid van hun president goed, blijkt uit een wekelijkse peiling van Reuters/Ipsos.

Daarmee is sprake van een daling van 4 procentpunten ten opzichte van een week eerder. Het is de laagste populariteit voor Biden in de wekelijkse nationale peiling sinds zijn aantreden begin vorig jaar.

Verkeerde kant op

Uit de peiling blijkt verder dat zes op de tien Amerikanen denken dat het met het land de verkeerde kant op gaat. De coronapandemie en economische gevolgen bezorgen veel Amerikanen kopzorgen.

Buitenlandblunders,
Lees ook:
Buitenlandblunders, verbroken beloftes: waarom Joe Biden het moeilijk heeft

De populariteit van Biden bleef in de eerste maanden van zijn presidentschap ruim boven de 50 procent, maar daalde in augustus vorig jaar toen het aantal coronadoden in de VS opliep en de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan leidde tot de val van Kabul.

Hoger dan Trump

De lage populariteit van Biden is nog altijd hoger dan het dieptepunt van zijn voorganger Donald Trump, wiens beleid in december 2017 nog maar door 33 procent van de Amerikanen werd goedgekeurd.

Oeps,
Lees ook:
Oeps, foutje: Biden noemt Fox News-verslaggever 'domme klootzak'
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update