Muscle car

Amerikaan rijdt door rood: negen mensen overleven het niet

30 januari 2022 20:40 Aangepast: 31 januari 2022 08:09
Archieffoto. Beeld © AFP

Bij een ongeluk in Las Vegas waarbij zes auto's betrokken waren zijn dit weekend negen mensen om het leven gekomen. Een ander slachtoffer ligt nog in kritische toestand in het ziekenhuis.

Het ongeluk dat zaterdag gebeurde, werd veroorzaakt door een bestuurder die volgens de politie te hard reed. De bestuurder van een Dodge Challenger, een type sportauto dat in de VS bekendstaat als een 'muscle car', reed vlak voor de aanrijding door een rood licht.

De auto raakte daarna meerdere voertuigen. In totaal waren vijftien mensen betrokken bij het ongeval.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arnold Schwarzenegger betrokken bij auto-ongeluk

Het is nog niet bekend of de bestuurder van de Dodge, die het ongeluk zelf ook niet overleefde, teveel gedronken had of onder invloed van drugs of medicijnen was.

Aantal doden stijgt

Het aantal doden door auto-ongelukken in de VS steeg in de eerste zes maanden van 2021 met 18,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, zei het ministerie van Transport eind oktober. Het was tevens de dodelijkste eerste helft van een jaar op de Amerikaanse wegen sinds 2006.

Het aantal verkeersdoden nam toe nadat de reisbeperkingen wegens het coronavirus uit 2020 waren opgeheven, waarna de drukte op Amerikaanse autowegen met 13 procent toenam. Ook vertoonden automobilisten meer onveilig gedrag dan voor de pandemie, aldus toezichthouders, zoals te hard rijden en rijden onder invloed van drugs of alcohol. Ook het rijden zonder autogordels nam toe.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore