Grijs-wit gestreepte poes

Witte Huis heeft nieuwe bewoner: Willow de kat

28 januari 2022 14:16
Willow Beeld © Jill Biden

Het Witte Huis, de residentie van de Amerikaanse president, heeft een nieuwe bewoner: Willow. Daarmee hebben president Biden en zijn vrouw eindelijk een kat.

Het kantoor van first lady Jill Biden meldt de komst van de ​​twee jaar oude, grijs-wit gestreepte, kortharige en groenogige poes Willow. De naam is een verwijzing naar de plaats Willow Grove (Pennsylvania), waar de latere universiteitsdocent opgroeide.

Willow heeft in het Witte Huis 'veel ruimte om te ruiken en te ontdekken', zegt de woordvoerder van Jill Biden.

'Kat hoort bij Biden'

De kat maakte in 2020 veel indruk op haar toen het dier op een podium sprong tijdens de verkiezingscampagne en haar speech onderbrak. Toen de eigenaar van de poes de directe band zag tussen de twee, besefte die meteen 'dat Willow bij doctor Biden hoorde', aldus de woordvoerder.

In december verwelkomden de Bidens al een nieuwe hond in de familie, de Duitse herder Commander, die toen vier maanden oud was. Hun hond Champ stierf eerder vorig jaar. Major, een Duitse herder die de familie adopteerde voor de verhuizing naar het Witte Huis, is ergens anders ondergebracht na enkele bijtincidenten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hond van president Biden heeft opnieuw medewerker gebeten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore