Waarschijnlijk migranten

Boot kapseisde dit weekend voor kust Florida, tientallen nog vermist

26 januari 2022 04:16 Aangepast: 26 januari 2022 04:20
De Amerikaanse kustwacht gaf deze beelden vrij van de boot. Beeld © ANP

De Amerikaanse kustwacht is met man en macht op zoek naar tientallen mensen voor de kust van Florida nadat een boot afgelopen weekend in de problemen kwam. Zeker 39 mensen worden vermist, één overlevende is gevonden. Hij vertelde dat niemand aan boord een reddingsvest droeg.

Mogelijk gaat het om migranten, die afgelopen zaterdag per boot waren vertrokken vanuit Bimini, een eilandengroep die tot de Bahama's behoort.

Vastgeklampt aan boot

Gisteren redde een man een drenkeling die zich had vastgeklampt aan de romp van de boot, ongeveer 70 kilometer uit de kust. De redding vond plaats ten oosten van Fort Pierce Inlet, waarna de kustwacht werd ingeschakeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dodelijkste incident met migranten bij Calais: 27 doden in het Kanaal

De geredde man vertelde de autoriteiten dat de boot met zwaar weer te maken kreeg en kapseisde. Volgens de drenkeling droeg geen van de veertig opvarenden een reddingsvest.

Lastig zoeken

Het is onduidelijk waar de boot precies is omgeslagen en dat maakt het lastig voor de kustwacht om op zoek te gaan naar de vermisten. Een woordvoerder van de kustwacht wilde niet zeggen of de operatie op dit moment nog als een reddingsmissie wordt gezien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore