Stormloop naar stadion

Zeker acht doden en veel gewonden bij gedrang rond duel in Afrika Cup in Kameroen

25 januari 2022 00:03 Aangepast: 25 januari 2022 10:08
Voetbalfans op straat in Kameroen, ter illustratie. Beeld © ANP

Bij gedrang om binnen te komen bij een voetbalwedstrijd van de Afrika Cup zijn zeker acht doden en vijftig gewonden gevallen. Op foto's op sociale media is te zien dat kinderen tot de slachtoffers behoren. Ze lagen, mogelijk bewusteloos, op de grond voor de ingangen van het Paul Biya-stadion.

"Acht doden zijn gevonden, twee vrouwen en vier mannen van in de dertig, één kind en één lichaam is meegenomen door familie", meldt persbureau AFP op basis van een voorlopig rapport van het ministerie van gezondheidszorg.

De slachtoffers werden volgens het ministerie meteen vervoerd naar ziekenhuizen, maar het drukke verkeer vertraagde het transport.

Wedstrijd wel uitgespeeld

De wedstrijd vond plaats in Yaoundé, één van de grootste steden en de hoofdstad van Kameroen. Het duel tussen gastland Kameroen en de Comoren begon op het afgesproken tijdstip en werd normaal uitgespeeld. Kameroen, met André Onana van Ajax in het doel, won met 2-1 en plaatste zich voor de kwartfinale.

Waarschijnlijk hadden de spelers op dat moment nog geen weet van de situatie aan de poort van het stadion.

Volgens de BBC probeerden 50.000 mensen het stadion binnen te komen, dat normaliter plek biedt aan 60.000 toeschouwers. Vanwege de coronamaatregelen mocht het maar voor 80 procent bezet zijn, daardoor ontstond een soort van stormloop voor de poorten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kameroen geeft land eerder vrij op speeldagen Afrika Cup

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore