Heidelberg

Slachtoffer van schietpartij Duitse collegezaal overleden aan verwondingen

24 januari 2022 19:34
De politie in Heidelberg. Beeld © ANP

Eén van de slachtoffers van de schietpartij in het Duitse Heidelberg is overleden. Dat hebben de Duitse autoriteiten zojuist bekendgemaakt. Eerder vandaag opende een man het vuur in een collegezaal van de universiteit. Hierbij raakten meerdere mensen gewond.

De krant Bild meldde dat de dader begon te schieten in de collegezaal. Daarna zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd met zijn vuurwapen.

De schutter was volgens ingewijden zelf een student, aldus persbureau DPA. Hij had voor zover bekend geen politieke of religieuze motieven. Het is nog onduidelijk wat zijn beweegredenen dan wel zijn geweest. De man had volgens de bronnen de beschikking over meerdere vuurwapens.

"Het gaat vermoedelijk om een enkele dader", zei een politiewoordvoerder eerder vandaag.

In Heidelberg is een schietpartij geweest op een universiteit waarbij zeker vier mensen gewond zijn geraakt. De vermoedelijke dader is een student. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.

De politie had vanmiddag vanwege het incident speciale eenheden ingezet. De omgeving werd afgezet. De universiteit zou studenten volgens Duitse media per mail hebben opgeroepen om weg te blijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeker vier gewonden door schietpartij in Duitse collegezaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore