Dader is dood

Zeker vier gewonden door schietpartij in Duitse collegezaal

24 januari 2022 14:24 Aangepast: 24 januari 2022 15:21
Een man met een vuurwapen heeft meerdere mensen verwond. Beeld © R.Priebe//Pr-Video/dpa Photo via Newscom

Zeker vier mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij op een universiteit in het Duitse Heidelberg, zeggen ingewijden tegen persbureau DPA. Een van de slachtoffers zou er zeer slecht aan toe zijn.

De krant Bild bericht dat de dader begon te schieten in de collegezaal. Daarna zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd met zijn vuurwapen.

De schutter was volgens ingewijden zelf een student, bericht persbureau DPA. Hij had voor zover bekend geen politieke of religieuze motieven. Het is nog onduidelijk wat zijn beweegredenen dan wel zijn geweest. De man had volgens de bronnen de beschikking over meerdere vuurwapens.

De politie zegt geen reden te hebben om aan te nemen dat sprake was van meerdere daders. Toch wordt uit voorzorg de omgeving afgezocht van de collegezaal in de circa 160.000 inwoners tellende universiteitsstad, die in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg ligt.

De politie heeft vanwege het incident speciale eenheden ingezet. De omgeving is afgezet. De universiteit zou studenten volgens Duitse media per mail hebben opgeroepen om weg te blijven.

Opgeschrikt door aanslagen

Duitsland is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door aanslagen. Die waren doorgaans het werk van jihadisten of rechts-extremisten. Zo vielen in 2016 nog twaalf doden toen een moslimextremist inreed op een kerstmarkt in Berlijn. Hij gebruikte een vrachtwagen.

Schietpartijen op scholen of andere onderwijsinstellingen zijn in Duitsland een zeldzaamheid, maar ze komen wel voor. Zo opende een oud-scholier in 2009 het vuur in een school in Winnenden, een andere plaats in Baden-Württemberg. Meerdere scholieren en docenten kwamen om het leven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore