Bekentenis in dagboek

Onderzoek dood Gabby Petito gesloten na bekentenis van verloofde

22 januari 2022 08:29 Aangepast: 22 januari 2022 09:38
Brian Laundrie. Beeld © Moab Police Department

De moordzaak van Gabby Petito is gesloten, laat de Amerikaanse politiedienst FBI weten. Haar verloofde Brian Laundrie heeft voor zijn dood bekend dat hij haar om het leven had gebracht. Petito verdween vorig jaar tijdens een rondreis door de VS.

Laundrie deed zijn bekentenis in zijn dagboek. Dat is voor de FBI reden om het onderzoek te sluiten, zo staat in een verklaring. Brian Laundrie beroofde zich eind vorig jaar van het leven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse Gabby Petito (22) blijkt gewurgd, verloofde nog steeds spoorloos

"In het onderzoek zijn geen andere mogelijke verdachten naar voren gekomen die betrokken kunnen zijn bij de dood van Petito", staat in de verklaring.

Berichten tussen telefoons

De FBI zegt dat Laundrie na de dood van Petito nog berichten heeft verstuurd tussen hun beide telefoons. Op die manier wilde hij het laten lijken alsof ze nog leefde.

Petito en Laundrie (23) begonnen vorig jaar juni aan een rondreis door de Verenigde Staten en deden daarvan verslag op sociale media.

Brian Laundrie en Gabby Petito. Brian Laundrie en Gabby Petito.

Grote zoekactie

Op 1 september keerde Laundrie echter alleen terug. Een grootse zoekactie begon en op 19 september werd Petito's lichaam gevonden. Ze was gewurgd.

In de tussentijd was ook Laundrie verdwenen. Zijn lichaam werd uiteindelijk in oktober gevonden in een natuurgebied in Florida, niet ver van zijn ouderlijk huis. Hij had zichzelf door het hoofd geschoten. In de buurt werden ook een rugzak en het dagboek gevonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie VS vindt lichaam, mogelijk van verloofde van Gabby Petito

Eind september nam de familie van Petito afscheid van Gabby. Vader Joseph Petito noemde zijn dochter in de grafrede een 'gelukkig meisje' door wie veel mensen zich aangetrokken voelden:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore