Ga naar de inhoud
Bekend van rockhit

Zanger Meat Loaf (74) van 'Paradise by the Dashboard Light' overleden

Meat Loaf in 1992 Beeld © Mary Evans Picture Library Ltd.

Marvin Lee Aday, beter bekend onder zijn artiestennaam Meat Loaf, is op 74-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse zanger was bekend van zijn hit Paradise by the Dashboard Light en I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That).

Meat Loaf overleed in het bijzijn van zijn vrouw Deborah. "Onze harten zijn gebroken", zo valt te lezen op de Facebookpagina van de zanger. "We weten hoeveel hij voor zovelen van jullie heeft betekend. We rouwen om de dood van een inspirerende artiest en een mooie man."

Coronavirus

De doodsoorzaak is officieel niet bekend, maar volgens TMZ zou Meat Loaf afgelopen week besmet zijn geraakt met het coronavirus. Hij werd daarna ernstig ziek en overleed gisteren, meldt de doorgaans goed geïnformeerde entertainmentsite op basis van bronnen. Het is niet bekend of Meat Loaf was ingeënt tegen corona.

Meat Loaf verkocht meer dan 100 miljoen albums. Zijn album Bat Out of Hell uit 1977 met daarop Paradise by the Dashboard Light is een van de best verkochte albums ooit.

Gezondheidsproblemen

Meat Loaf werd aanvankelijk bekend als acteur. Zo was hij te zien in The Rocky Horror Picture Show (1975). Ook had hij rollen in films als Fight Club en Wayne's World.

De zanger kampte de laatste jaren met gezondheidsproblemen. Zo werd hij meerdere malen onwel op het podium. In 2016 was Meat Loaf voor het laatst op tournee. Zijn laatste album Braver Than We Are kwam in datzelfde jaar uit.