Ga naar de inhoud
Vandaag voorgeleid

Verdachte van dood Dean (4) wordt in België vervolgd

Dave De K. en Dean.

Dave De K., de man die verdacht wordt van de dood van de 4-jarige Dean, wordt in België vervolgd. Dat hebben het Nederlandse Openbaar Ministerie en justitie in België besloten.

"Omdat zowel het slachtoffertje, de nabestaanden en de verdachte de Belgische nationaliteit bezitten, is een vervolging door de Belgen het meest opportuun", zegt het OM in Breda. Het Nederlandse deel van het onderzoek wordt voortgezet en de resultaten daarvan worden aan de Belgen overgedragen. Ook in België wordt verder onderzoek gedaan.

Goede vrienden

Dean werd vorige week woensdag voor één nacht toevertrouwd aan de zorg van Dave De K. en zijn vriendin, goede vrienden van diens moeder. Zij hadden in het verleden wel vaker op de jongen gepast, altijd zonder problemen. De volgende dag zou hij naar zijn oma gaan.

'Nederlandse
Lees ook:
'Nederlandse vriendin Dave De K. opgepakt in zaak vermoorde Dean (4)'

Maar wat moeder niet wist, was dat De K. en zijn vriendin ruzie hadden gekregen en De K. er met Dean vandoor was gegaan. Zij kreeg te horen dat Dean in overleg met oma wat langer bij De K. zou blijven. Daardoor sloeg ze pas op zaterdag alarm. Maandag werd het lichaampje van Dean gevonden, tussen de rotsblokken in het Zeeuwse Neeltje Jans.

De K. wordt vandaag voorgeleid zodat hij kan worden uitgeleverd. 

Bekijk ook: Moeder Dean vertrouwde Dave De K. volledig: 'Ik heb nog bij hem geschilderd'

00:33
Elke had nooit verwacht dat Dave De K. haar zoontje Dean iets aan zou doen. "De kinderen waren altijd blij om hem weer te zien.''