'Ging veel te snel'

Franse skiër beschuldigd van doodslag na overlijden 5-jarig meisje op piste

19 januari 2022 01:49 Aangepast: 19 januari 2022 03:17
Flaine, het skigebied in de Franse Alpen waar het meisje afgelopen weekend overleed. Beeld © ANP

Een ervaren Franse skiër is beschuldigd van doodslag na een botsing met een 5-jarig Brits meisje, dat afgelopen weekend overleed. De man, die rond de veertig jaar oud zou zijn, skiede volgens de aanklagers veel te hard.

Afgelopen weekend botste de ervaren skiër op een 5-jarig meisje in het Franse Flaine, een skigebied in de Haute-Savoie. Het meisje had op dat moment skiles samen met vier andere kinderen.

Het was een heldere dag en het zicht was goed. Het Britse meisje stierf toen ze door een helikopter werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Maximaal drie jaar cel

De man die tegen haar aanbotste, een Fransman die in de regio woont en als vrijwilliger bij de brandweer werkt, is aangeklaagd en beschuldigd van doodslag. Hij riskeert volgens lokale media maximaal drie jaar gevangenisstraf en een boete van 45.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brits meisje (5) komt om het leven doordat skiër op Franse piste op haar botst

Begin deze week bleek uit autopsie dat het meisje waarschijnlijk om het leven is gekomen als gevolg van een 'zeer gewelddadige schok'. De officier van justitie vertelde tegen lokale media dat de verdachte 'bij justitie totaal onbekend is'. Hij zou 'ook kapot zijn van het ongeval'.

Aan de rand van blauwe piste

De ski-instructeur zou het ongeluk op geen enkele manier hebben kunnen voorkomen. De botsing gebeurde aan de rand van een blauwe piste.

De burgemeester van de skiplaats liet weten dat alle medewerkers en betrokkenen op de piste in shock zijn. De familie van het meisje, die in Genève woont, krijgt Engelstalige psychologische begeleiding aangeboden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ik ga op wintersport en ik neem mee: een FFP2-masker, maar niet overal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore