Ga naar de inhoud
Medewerker metro geschorst

Straf dreigt om filmpje van geduwde vrouw metro Brussel

Het moment waarop de vrouw in Brussel voor de metro wordt geduwd.

De Brusselse metromedewerker die eind vorige week een filmpje maakte van iemand die een vrouw voor de metro duwde, hangt een straf boven het hoofd. Het ov-bedrijf heeft hem geschorst en denkt na over sancties. Honderden collega's nemen het inmiddels voor de man op.

De beelden van het incident, met een mobiele telefoon gefilmd van een scherm in de bewakingspost van de Brusselse metro, gingen razendsnel rond op sociale media en maakten veel los. De vrouw ontsnapte ternauwernood aan de aanstormende metro omdat de bestuurder net op tijd aan de noodrem trok. De dader wist aanvankelijk over het spoor te ontkomen, maar werd later gepakt.

Schokkend:
Lees ook:
Schokkend: man duwt vrouw voor trein op Brussels metrostation

Ov-bedrijf MIVB onderzoekt nu welk aandeel de filmende medewerker had in de verspreiding van de beelden. Hij heeft mogelijk de privacy geschonden of het strafrechtelijk onderzoek naar het voorval geschaad. Sinds zaterdag zit de man thuis.

Petitie opgezet

Onder personeel van het vervoersbedrijf circuleert inmiddels een petitie, waarin de MIVB wordt opgeroepen coulant te zijn voor de medewerker. Al meer dan 1600 mensen hebben hier hun handtekening onder gezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore