Verdacht van doodslag

Brits meisje (5) komt om het leven doordat skiër op Franse piste op haar botst

16 januari 2022 19:10 Aangepast: 16 januari 2022 19:18
archieffoto van het skigebied in Flaine.

Een 5-jarig Brits meisje is om het leven gekomen in de Franse Alpen toen een skiër op de blauwe piste met hoge snelheid tegen haar aan botste. Het ongeluk gebeurde gisterochtend in het skigebied bij Flaine, in de Haute-Savoie. Het meisje had skiles samen met vier andere kinderen.

Het ongeluk vond gisterochtend rond elf uur plaats aan de rand van een blauwe piste, meldt het Franse Le Dauphine. Het was een heldere dag en het zicht was goed. Het Britse meisje stierf toen ze door een helikopter werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Verdenking doodslag

De man die tegen het meisje botste is aangehouden op verdenking van doodslag. Het zou gaan om een vrijwillige brandweerman. Die zou 'kapot' zijn van het dodelijke ongeluk en in shock zijn.

De openbaar aanklager verdenkt de man, een veertiger, van doodslag. "Het meisje probeerde tijdens een les een bocht naar rechts te maken, toen ze hard werd geraakt door een skiër die op hoge snelheid aankwam en haar tevergeefs probeerde te ontwijken."

Psychologische hulp

Het politieonderzoek richt zich op de snelheid van de man en of hij genoeg rekening heeft gehouden met de veiligheid op de piste.

De burgemeester van de skiplaats laat weten dat alle medewerkers en betrokken op de piste in shock zijn. Alle betrokkenen krijgen hulp van psychologen aangeboden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze winter skiën in Oostenrijk? Mondkapje en coronabewijs verplicht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore