Regering weigert

Prins Harry wil betere beveiliging bij bezoek aan Engeland

16 januari 2022 10:35 Aangepast: 16 januari 2022 13:39
Prins Harry en Meghan Markle Beeld © ANP

Prins Harry voelt zich niet veilig om Engeland te bezoeken. Dat laat de jongere broer van de Britse troonopvolger weten in een verklaring. In Engeland krijgt Harry, die inmiddels in de VS woont, onvoldoende politiebescherming, vindt hij zelf.

Harry wil graag met zijn gezin zijn familie in zijn thuisland kunnen bezoeken, maar sinds hij en zijn vrouw Meghan in 2020 afstand deden van hun titels hebben ze geen recht meer op extra politiebescherming. Dat vindt het juridisch team van de prins onterecht. "Prins Harry heeft bij zijn geboorte een levenslang veiligheidsrisico geërfd."

Zelf betalen

Harry heeft aangegeven dat hij de beveiliging zelf wil betalen, maar ook dat weigert de Britse regering. Die stelt dat veiligheid in het Verenigd Koninkrijk goed geregeld is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Prins Harry werd net zo opgejaagd als zijn moeder Diana'

Dit najaar heeft Harry daarom een juridische procedure aangespannen tegen de regering. Hij zegt nu zelf naar buiten te treden, omdat de Britse pers er over schrijft. 

Ook in de VS betalen Harry en Meghan hun Amerikaanse beveiligers zelf, maar die zeggen niet bevoegd te zijn om in het buitenland te kunnen optreden.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore