Schietpartij op filmset

Alec Baldwin heeft smartphone ingeleverd voor onderzoek

15 januari 2022 08:22
Baldwin werd in december nog gespot met zijn smartphone. Beeld © Elder Ordonez / SplashNews.com

Na een juridische strijd heeft acteur Alec Baldwin zijn mobiele telefoon ingeleverd voor onderzoek. Het is een bewijsstuk in het onderzoek naar het fatale schietincident op een filmset.

De autoriteiten in de staat New Mexico willen de sms-berichten, mails en browsergeschiedenis van Baldwin doorzoeken. Baldwin wilde daar eerst niet aan meewerken. Hij eiste garanties dat zijn privacy beschermd zou worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alec Baldwin dankbaar voor steun na schietincident

De advocaat van Baldwin, Aaron Dyer, zegt tegen CBS News dat de acteur vrijwillig meewerkt aan het onderzoek. "Maar deze kwestie gaat niet over zijn telefoon. Daar zijn geen antwoorden in te vinden. Alec heeft niets verkeerd gedaan."

'Werkt niet mee aan onderzoek'

Baldwin heeft de telefoon ingeleverd bij de politie in zijn thuisstaat New York. Vorige week stelde de politie nog dat Baldwin niet meewerkte aan het onderzoek, maar daar was volgens de acteur niets van waar.

"Elke suggestie dat ik niet voldoe aan verzoeken, bevelen, eisen of huiszoekingsbevelen met betrekking tot mijn telefoon is onzin. Dat is een leugen", zei Baldwin op Instagram. Zijn advocaat bevestigde deze week nogmaals dat zijn cliënt volledig meewerkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alec Baldwin verwerpt beschuldiging dat hij politieonderzoek tegenwerkt

In oktober schoot Baldwin per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins dood tijdens een repetitie. Hij wist niet dat het wapen geladen was en zei geen idee te hebben hoe een echte kogel in het wapen terecht heeft kunnen komen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore