'Verrast door snel vrijgeven gebouwen'

Door explosie ingestorte flat in Turnhout krijgt bewaking

03 januari 2022 09:56
De ingestorte flat in Turnhout. Beeld © ANP/Rob Engelaar

Een beveiligingsbedrijf gaat de flat in het Belgische Turnhout die deels is ingestort na een explosie, in de gaten houden. Dat bevestigt woningcorporatie De Ark, die tegen omroep VRT zegt verrast te zijn 'dat de gebouwen zo snel vrijgegeven werden en dat de politie ook vertrokken is'.

De flat stortte vrijdag deels in na een zware gasexplosie. Zeker vier mensen kwamen om het leven. Twee andere slachtoffers konden levend uit het puin worden gehaald. Er wordt inmiddels gezocht naar vervangende woonruimte voor gedupeerde bewoners.

De omroep meldt dat mensen na de explosie naar verluidt spullen hebben meegenomen uit de restanten van de flat. "We zijn komen kijken, omdat mensen hier door de rommel aan het gaan zouden zijn", zegt de zoon van een omwonende tegen de VRT. "Een vriendin van onze moeder woont aan de overkant en die heeft mensen moeten wegjagen."

Verontwaardiging over foto

Na de ramp ontstond ook verontwaardiging over een foto die online circuleert. Daar staat het verwoeste gebouw op met de tekst: "Met oudjaar gaat het dak eraf!"

Nabestaanden van een van de slachtoffers reageerden daar volgens Het Laatste Nieuws geschokt op. "Onze maag draait honderd keer rond. We zijn radeloos als we dit zien, en lopen de muren op van boosheid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog vier vermisten na explosie in appartementengebouw Turnhout

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore