Ga naar de inhoud
'Uitgeleend' door Epstein

Vrouw die prins Andrew aanklaagt om misbruik, wil bewijs dat hij niet kon zweten

De Britse prins Andrew, ter illustratie. Beeld © ANP

Prins Andrew moet met bewijzen komen voor zijn bewering dat hij zo'n 20 jaar geleden niet kon zweten. Dat vinden de advocaten van Virginia Giuffre, de vrouw die zegt als tiener door Andrew te zijn misbruikt.

Giuffre (38) heeft prins Andrew aangeklaagd. Ze zegt als tiener door Jeffrey Epstein te zijn 'uitgeleend' aan Andrew, die haar in huizen van Epstein en zijn vertrouweling Ghislaine Maxwell zou hebben misbruikt.

Ghislaine
Lees ook:
Ghislaine Maxwell schuldig aan ronselen misbruikslachtoffers voor Epstein

In haar verklaring zegt ze dat de prins tijdens het misbruik flink aan het zweten was, maar Andrew zei in een interview in 2019 dat zweten voor hem in die tijd medisch onmogelijk was, omdat hij tijdens de Falklandoorloog een overdosis adrenaline zou hebben gekregen toegediend.

'Vertrouwelijke informatie'

De advocaten van Giuffre eisen volgens de Britse omroep BBC bij de rechtbank dat Andrew alle relevante documenten overhandigt over zijn onvermogen om te zweten. De omroep schrijft ook dat het team van Andrew dat niet ziet zitten: dat noemt het verzoek intimidatie. Daarbij zou het gaan om vertrouwelijke informatie die privé is en niet erg relevant voor de zaak. Ook zou Andrew dat soort documenten helemaal niet hebben.

Bekijk ook: Virginia Giuffre: 'Ik moest prins Andrew tevreden houden'

01:52
Het was 'geen ranzig seksverhaal, maar mensenhandel'. Dat zei Virginia Giuffre (meisjesnaam Roberts) twee jaar geleden in een interview met de BBC, waarin ze vertelde over wat haar zou zijn overkomen.