Vlak over de grens

Nog vier vermisten na explosie in appartementengebouw Turnhout

31 december 2021 10:41 Aangepast: 31 december 2021 17:22
Van het gebouw is weinig over. Beeld © RTL Nieuws

In de Belgische plaats Turnhout, vlak over de grens bij Tilburg is een appartementengebouw van vier verdiepingen grotendeels verwoest na een gasexplosie. Er worden nog vier mensen vermist. De burgemeester denkt dat ze onder het puin liggen. Met één vrouw die onder de resten van het gebouw ligt, is contact.

Er wonen tien mensen in het gebouw. Burgemeester Paul van Miert zei eerder dat één persoon gered is en naar het ziekenhuis is gebracht. De hulpdiensten hebben contact met een tweede persoon, een vrouw, die nog onder het puin ligt. Het gaat naar omstandigheden goed met haar.

De hulpdiensten proberen de persoon te bereiken door een tunnel te graven. Het gebouw en het puin zijn instabiel, waardoor sprake is van instortingsgevaar. Van de overige acht mensen, waren er drie niet thuis. De hulpdiensten blijven de hele avond en nacht doorzoeken.

Ooggetuigen zeggen dat de ravage enorm was: 

 

De bewoners en mensen van omliggende panden die beschadigd zijn, worden opgevangen in het stadskantoor. De bewoners van zeker twee gebouwen zullen vrijdag niet meer terug naar huis kunnen, daarvoor is de schade daar te groot.

Auto's beschadigd

De politie is aanwezig met speurhonden om mensen onder het puin te vinden. Media ter plaatse melden dat stukken puin tot honderden meters ver zijn gevlogen na de ontploffing. Meerdere auto's zijn daardoor beschadigd. Turnhout ligt vlakbij de Nederlandse grens in de buurt van Tilburg.

De politie roept mensen op om het gebied rond de Boerenkrijglaan en de Steenweg op Gierle te vermijden. Mensen uit de buurt worden opgevangen door de gemeente, meldt burgemeester Van Miert in een video op Facebook:

Hier gebeurde de explosie:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore