Bijna 20.000 euro

Finse man is hoge reparatiekosten beu en laat auto ontploffen

31 december 2021 02:46 Aangepast: 31 december 2021 07:36
De Tesla vlak voor de ontploffing. Beeld © Pommijätkät / YouTube

Een Finse man schrok onlangs zo van het prijskaartje van een reparatie aan zijn auto, dat hij besloot om het voertuig in plaats daarvan maar op te blazen. Het vervangen van een batterij had hem bijna 20.000 euro gekost. De auto laten ontploffen was gratis.

Tuomas Katainen zat in zijn maag met zijn Tesla uit het jaar 2013, die niet meer werkte naar behoren. Toen hij de auto ruim anderhalf jaar geleden kocht was er nog niets aan de hand, maar na een krappe 1500 kilometer begon het elektrische voertuig kwaaltjes te krijgen, meldt Business Insider

Foutmeldingen

Katainen kreeg te maken met een lek, en in het systeem van de auto kwamen vaker dan hem lief was foutmeldingen voor.

Toen hij hoorde dat de batterij voor bijna 20.000 euro moest worden vervangen, was hij het zat. De Fin schakelde de hulp in van een groep bekende YouTubers genaamd Pommijatkat, die bekendstaat om het opblazen van objecten.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tien mensen vervolgd voor ontploffing carbidkanon in Joure

De groep bracht de auto naar een afgelegen plek op twee uur van Helsinki. Daar werd 30 kilo aan explosieven om de Tesla gehangen. 

'Elon Mask'

In het filmpje van de actie op YouTube, dat inmiddels miljoenen keren is bekeken, is te zien hoe er via een helikopter een dummy wordt afgeleverd. 'Elon Mask' noemt de groep de pop die achter het stuur wordt gezet, een verwijzing naar Tesla-oprichter Elon Musk. 

Uiteindelijk is het Katainen die met een druk op een knop de explosieven in werking zet. Over eventuele reparatiekosten hoeft hij zich daarna geen zorgen meer te maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore