Cadeaus voor zieke kinderen

Arrestatie na diefstal 100 iPads bestemd voor patiënten Brits kinderziekenhuis

24 december 2021 21:32 Aangepast: 25 december 2021 09:45
Beeld © AFP

Een 54-jarige man uit Liverpool is gearresteerd voor de diefstal van 100 iPads van een kinderziekenhuis. De iPads waren bestemd voor zieke kinderen en hun familieleden en hebben een totale waarde van 70.000 pond, zo'n 83.000 euro.

De diefstal vond plaats op 19 november. De tablets werden gestolen uit een container naast het Alder Key kinderziekenhuis in Liverpool.

De politie deed uitgebreid camera- en getuigenonderzoek. Zij ontdekten dat 40 iPads kort daarna verkocht waren aan een winkel in Liverpool. Gisteren werd de 54-jarige verdachte gearresteerd. Hij zit vast en wordt ondervraagd.

Cadeaus

Een woordvoerder van de politie is blij met de arrestatie, zegt hij tegen de Britse krant The Guardian. "Deze iPads waren cadeaus voor zieke kinderen en hun families in het Alder Hey kinderziekenhuis. Dankzij het harde werk van onze agenten hebben we vlak voor Kerst een verdachte kunnen arresteren."

"Ik hoop dat deze arrestatie aantoont hoe serieus de politie dit soort misdrijven neemt, vooral in zo'n instelling dat zo'n belangrijke plek in onze gemeenschap inneemt en waar kinderen en baby's met allemaal complexe aandoeningen worden behandeld."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore