Voorwaardelijke straf

Turkse influencer niet de cel in om foto's in seksmuseum Amsterdam

23 december 2021 19:23 Aangepast: 23 december 2021 20:20
Dit is één van de foto's waar Taşkin om werd vervolgd. Beeld © Instagram

De Turkse influencer Merve Taşkin hoeft in Turkije niet de cel in vanwege haar bezoek aan het Sexmuseum in Amsterdam. De jonge vrouw maakte via sociale media bekend dat ze een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd heeft gekregen.

Taşkin zegt dat ze vergeefs een beroep heeft gedaan op de vrijheid van meningsuiting.

De influencer, die op Instagram ruim een half miljoen volgers heeft, kwam in de problemen na een bezoek aan Nederland. Daar bezocht ze onder meer het Sexmuseum. Ze deed vorig jaar verslag van haar reis op sociale media en deelde onder meer beelden van seksspeeltjes.

Obsceen materiaal

Dat bleef niet onopgemerkt in Turkije, waar de autoriteiten haar vervolgden voor het verspreiden van obsceen materiaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Turkse influencer berecht om foto's in Amsterdams seksmuseum: 'Turkije geeft grens aan'

Taşkin zei afgelopen zomer tegen de BBC dat ze met vrienden in Amsterdam was om haar 22ste verjaardag te vieren. Ze wilde naar eigen zeggen grappen uithalen. Ze zou niet hebben beseft dat de beelden die ze deelde via internet na terugkeer in Turkije zouden leiden tot haar vervolging.

Voorwaardelijke straf

De influencer hield vast aan haar onschuld, maar kreeg geen gelijk van de rechter. Die legde haar een voorwaardelijke celstraf op van vijf maanden. Taşkin hoeft die straf alleen uit te zitten als ze de komende jaren andere strafbare feiten begaat, vertelde ze op Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore