Ternauwernood overleefd

Verwoestende tornado tilt badkuip met baby's uit huis: 'Kon 'm niet tegenhouden'

20 december 2021 09:50 Aangepast: 20 december 2021 12:12

Zeker 90 doden vielen vorige week als gevolg van een tornado in de Amerikaanse staat Kentucky en bijna was het dodental nóg hoger uitgevallen. Een drie maanden oude baby en zijn 15 maanden oude broertje uit Hopkins County hebben de verwoestende wervelwind ternauwernood overleefd.

Hun oma had de jongens in een badkuip gelegd om ze te beschermen, maar die werd losgetrokken en meegevoerd door de wind. "Ik kon 'm niet tegenhouden. De wind was te sterk", vertelde ze de lokale nieuwszender WFIE-TV. "Daarna heb ik God gesmeekt om hulp. 'Alstublieft Heer, zorg dat ze veilig thuiskomen. Alstublieft, ik smeek het u."

Nauwelijks verwondingen opgelopen

De gebeden van de vrouw werden verhoord. De badkuip werd verderop ondersteboven teruggevonden met de jongens eronder. Ze waren niet natgeregend en hadden nauwelijks verwondingen opgelopen.

De drie maanden oude baby werd in het ziekenhuis opgenomen, maar kwam relatief goed weg. De drie maanden oude baby werd in het ziekenhuis opgenomen, maar kwam relatief goed weg.

De jongste van de twee had weliswaar een wond op zijn hoofd, maar het bloeden was al gestelpt voordat hij in het ziekenhuis aankwam. De jongens zijn weer herenigd met hun ouders.

De meeste slachtoffers door de tornado vielen in Mayfield, een plaats met zo'n 10.000 inwoners, niet ver weg van de woonplaats van de oma van de jongens. Door het natuurgeweld werden veel gebouwen daar volledig verwoest.

Bekijk ook: hoe ontstonden de verwoestende tornado's in de VS?

Weerman Reinier van den Berg van Buienradar legt uit hoe zware tornado's kunnen ontstaan en hoe ze zoveel schade kunnen aanrichten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore