Ga naar de inhoud
Geen Lewis Hamilton

Staande ovatie voor Verstappen tijdens FIA-gala in Parijs

Max Verstappen. Beeld © ANP

Max Verstappen heeft in Parijs de bokaal in ontvangst genomen voor de zondag behaalde wereldtitel in de Formule 1. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse gala van de internationale autosportfederatie FIA. Behalve de trofee, ontving hij een staande ovatie bij de ceremonie.

"Mijn levensdoel heb ik bereikt, wat ik verder nog presteer is alleen nog maar een bonus", liet de 24-jarige Nederlander opgewekt weten.

Max Verstappen definitief wereldkampioen, staande ovatie bij gala

01:08

Mercedes was in de Franse hoofdstad vertegenwoordigd door technisch directeur James Allison. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en teambaas Toto Wolff lieten de feestelijke avond aan zich voorbijgaan. De afwezige Brit werd nog wel uitgeroepen tot persoonlijkheid van het jaar.

Controversiële afloop race

De twee kopstukken van het Duitse raceteam zijn nog altijd boos over de afloop van de slotrace van het seizoen in Abu Dhabi. Mercedes voelt zich bestolen door wedstrijdleider Michael Masi, die in de laatste rondes met enkele beslissingen een bepalende rol speelde in de titelstrijd. Niet Hamilton, maar Verstappen pakte daardoor de wereldtitel.

Nadat Mercedes gisteren had bekendgemaakt geen beroepszaak aan te spannen tegen de gang van zaken in Abu Dhabi, stond het eindklassement over 2021 in de Formule 1 definitief vast.

Mercedes
Lees ook:
Mercedes ziet af van beroep, Verstappen definitief wereldkampioen

Ook de kampioenen in andere klasses werden gehuldigd, onder wie de Nederlandse Nyck de Vries, die met Mercedes de wereldtitel veroverde in de Formule E.

Verstappen over Hamilton

Verstappen reageerde in Parijs ook nog op de suggestie van Wolff dat Hamilton wellicht niet meer terugkeert in de Formule 1 vanwege de dramatische ontknoping in Abu Dhabi. "Ik zie voor hem geen reden om nu op te geven of te stoppen."

"Ik kan begrijpen dat je de eerste dagen na zo'n race niet blij bent, maar je moet ook weten dat dit racen is. Ik denk dat hij gewoon moet terugkijken op wat hij al heeft bereikt. Dat moet hem veel troost bieden en moet ook de drive zijn om gewoon door te gaan, want hij wil nog steeds voor die achtste wereldtitel strijden en dat kan hij volgend jaar zeker weer doen."

Bekijk ook: Feestelijke ontvangst voor Max Verstappen in hoofdkwartier Red Bull

00:41
In een oranje auto en met een lange erehaag werd de kersverse wereldkampioen Max Verstappen gisteren binnengehaald in het hoofkwartier van Red Bull in Milton Keynes in Engeland.