Ga naar de inhoud
Mislukte noodlanding

Negen doden bij ongeluk privéjet Dominicaanse Republiek

Beeld van kort na de crash. Beeld © Telesistema

Bij een crash van een privéjet in de Dominicaanse Republiek zijn vannacht (Nederlandse tijd) negen doden gevallen. Het toestel moest een noodlanding maken op het vliegveld in hoofdstad Santo Domingo, maar stortte daarbij ter aarde.

Zeven passagiers en twee bemanningsleden kwamen om bij het ongeluk, meldt het bedrijf dat het vliegtuig beheert op Twitter. Een van de slachtoffers had de Dominicaanse nationaliteit, zes andere waren buitenlanders.

Muziekproducent  

Een van de passagiers zou een bekende Puerto Ricaanse muziekproducent zijn, meldt de Dominicaanse krant Listin Diario. Het zou gaan om Jose Angel Hernandez, die muziek maakte onder de naam Flow La Movie. Ook zou de 4-jarige zoon van Hernandez bij de slachtoffers horen. 

Het vliegtuig was op weg naar Miami, in de Amerikaanse staat Florida, en was even eerder opgestegen van een ander vliegveld in de Dominicaanse Republiek. Het zou slechts een kwartier in de lucht zijn geweest toen het noodlot toesloeg. 

Oorzaak onbekend

Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. De maatschappij van het toestel zegt mee te werken aan het onderzoek daarnaar. 

 

Meisje
Lees ook:
Meisje (11) overleeft als enige vliegtuigcrash: 'Haar vader beschermde haar als een beer'
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.