Kwetsbare dieren

Dierentuin Chili vaccineert leeuwen en tijgers tegen coronavirus

16 december 2021 01:20
Een leeuwenfamilie in de Chileense Buin Zoo. Beeld © ANP

Een dierentuin in de Chileense hoofdstad Santiago heeft leeuwen, tijgers, poema's en een orang-oetang gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat gebeurde met een experimenteel vaccin van de Amerikaanse fabrikant Zoetis, waarmee eerder ook dieren in Amerikaanse dierentuinen gevaccineerd werden.

De tien kwetsbaarste dieren van de Buin Zoo ontvingen het vaccin, aldus parkdirecteur Ignacio Idalsoaga. Hij hoopt dat het experimentele vaccin binnenkort op grote schaal geproduceerd kan worden, zodat "alle dieren in parken beschermd kunnen worden tegen het dodelijke virus".

Besmette nijlpaarden

Dierengezondheidsorganisatie Zoetis testte het vaccin al op meerdere dieren in Amerikaanse dierentuinen, nadat begin dit jaar de eerste mensapen werden ingeënt in een dierenpark in San Diego.

Steeds meer dierentuinen wereldwijd maken zich zorgen over de gevolgen van het coronavirus voor dieren. Begin deze maand bleken twee nijlpaarden van de dierentuin in Antwerpen Covid-19 te hebben. Vorige maand overleden drie sneeuwpanters in een Amerikaanse dierentuin nadat ze besmet waren geraakt met het coronavirus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Corona in Blijdorp: besmette leeuwen en gorilla's 'zijn hangerig'

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore