Over de kop

Meer dan 60 doden en tientallen gewonden in Haïti na explosie tankwagen

15 december 2021 07:23 Aangepast: 15 december 2021 07:28
De ravage is enorm. Door de explosie werden ook tientallen huizen verwoest. Beeld © ANP

Bij een enorme explosie van een tankwagen in Haïti zijn gisteren meer dan zestig mensen om het leven gekomen. De tankwagen was over de kop geslagen, waarna honderden omstanders zich rond de wagen verdrongen om de gelekte benzine op te vangen. Vervolgens explodeerde de wagen.

De vrachtwagen is vermoedelijk over de kop geslagen nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor tijdens het ontwijken van een ​​motortaxi. Haïti wordt geteisterd door enorme brandstoftekorten.

'Hart gebroken'

Premier Ariel Henry bezocht de plaats van het ongeval, Haïti's tweede stad Cap-Haïti, en zei dat zijn 'hart gebroken' was nadat hij enkele van de tientallen gewonden in een plaatselijk ziekenhuis had ontmoet. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontvoering en terreur, bendes grijpen de macht in Haïti: 'We vrezen voor ons leven'

De autoriteiten zijn nog steeds op zoek naar slachtoffers in nabijgelegen gebouwen. De locoburgemeester beschreef gruwelijke taferelen en zei dat hij tientallen mensen levend verbrand had zien worden en dat het onmogelijk was om ze te identificeren.

Hij zei ook dat ongeveer veertig huizen in het gebied beschadigd waren, maar dat er nog geen details beschikbaar waren over eventuele slachtoffers die zich nog daarin bevinden. Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog fors kan oplopen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore