'Lijkt Beiroet wel'

Gasexplosie op Sicilië: vier doden en vijf vermisten

12 december 2021 08:08 Aangepast: 12 december 2021 13:13
De explosie vond plaats in het dorp Ravanusa op het Italiaanse eiland Sicilië. Beeld © ANP

Het aantal dodelijke slachtoffers na een gasexplosie in het dorp Ravanusa op het Italiaanse eiland Sicilië is opgelopen naar vier. Nog vijf mensen worden vermist, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Twee vrouwen zijn levend onder het puin vandaan gehaald.

De eerste twee slachtoffers die zijn gevonden waren een man en een vrouw. De identiteit van het derde en vierde slachtoffer is nog niet vastgesteld.

Een oudere vrouw is uit een van de getroffen panden gered. Ze had lichte verwondingen en is naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Enkele uren daarna werd een tweede vrouw levend onder het puin gehaald. Mogelijk zijn het zussen of schoonzussen van elkaar.

Op beelden is te zien hoe de straat vol puin ligt en er branden woeden:

Een van de mensen die nog niet is gevonden is een zwangere vrouw. In tegenstelling tot eerdere berichten worden er geen kinderen meer vermist. Hulpdiensten vanuit heel Sicilië zijn naar de Ravanusa gekomen om te helpen. Er wordt onder meer met honden gezocht naar mensen onder het puin.

Ravanusa ligt ongeveer halverwege het eiland, op zo'n halfuur rijden van de zuidkust.

Volledig verwoest

De mensen die nog worden vermist, verbleven op het moment van de explosie in hetzelfde pand aan de Galileo Galilei straat in Ravanusa. Dat gebouw werd volledig verwoest door de gasexplosie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeker 11 doden en 37 gewonden na gasexplosie in Chinese stad

Die ontstond doordat gas zich na een gaslek in een afgesloten ruimte had opgehoopt. Waardoor het precies is ontploft, wordt komende dagen onderzocht zegt de brandweercommandant tegen ANSA.

'Dak kwam naar beneden'

"Opeens was het licht weg en kwam het dak naar beneden", zegt de 80-jarige Rosa Carmina die kon worden gered. Zij kwam onder puin terecht en werd gevonden doordat ze om hulp riep.

"Het lijkt Beiroet wel", reageerde het hoofd van de regionale burgerbescherming ter plaatse tegenover Adnkronos, een ander Italiaans persbureau. 

De openbaar aanklager is al een strafrechtelijk onderzoek gestart om na te gaan of mensen schuld hebben aan het incident.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore