Minderjarige meisjes geronseld

Jury ziet nooit eerder vertoonde foto's van Epstein en verdachte Maxwell

08 december 2021 11:31 Aangepast: 08 december 2021 11:35
Een foto van Maxwell hangt in de badkamer van Epsteins huis in Florida. Beeld © US Attorney Office SDNY

Er zijn foto's opgedoken die de innige band bevestigen tussen Ghislaine Maxwell en de in 2019 overleden miljardair Jeffrey Epstein. Maxwell wordt ervan beschuldigd dat ze minderjarige meisjes heeft geronseld voor Epstein. Een nieuw getuige bevestigde dat verhaal nog eens in de rechtszaal.

De aanklagers in het lopende proces noemen Maxwell en kindermisbruiker Epstein 'partners in crime'. Zelf verklaart de inmiddels 59-jarige verdachte onschuldig te zijn.

Van massage tot seks

Op een van de foto's die in de rechtbank werd getoond is te zien hoe Maxwell de voeten van Epstein masseert, op een andere hoe de twee elkaar zoenen. De foto's werden aan de jury getoond om de relatie van het paar verder vast te stellen, melden Amerikaanse en Britse media.

Een rechtbanktekening van de bewuste foto. Een rechtbanktekening van de bewuste foto.

Maxwell zou de tieners hebben geronseld tussen 1994 en 2004. Justitie voert meerdere getuigen op die verklaren dat Maxwell hen verleidde en geld gaf voor het geven van massages aan Epstein, die uitdraaiden op strafbare seks met minderjarigen. Een van de meisjes omschrijft Maxwell als een 'meesterlijke manipulator'.

Veertien jaar

De betrokken meisjes kwamen uit arme gezinnen, de jongste van hen was veertien jaar. Zo ook de nieuwe getuige Carolyn – nu in de dertig – die gisteren in de rechtszaal in New York verklaarde dat ze meerdere seksuele ontmoetingen had met Epstein vanaf haar veertiende. Dat gebeurde twee tot drie keer per week, beschrijft onder meer The New York Times.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ghislaine Maxwell 'jaagde op jonge meisjes', blijkt tijdens eerste zitting

Carolyn zei verder dat 'mevrouw Maxwell' de ontmoetingen regelde en haar 300 tot 400 dollar per keer betaalde. Later zou Maxwell tegen haar gezegd hebben dat ze 'een geweldig lichaam had voor meneer Epstein en zijn vrienden'. Maxwell betaalde haar elke keer, voegde ze eraan toe, en betaalde extra als ze vrienden meebracht.

Het stopte toen ze achttien jaar werd. "Hij vroeg me of ik jongere vrienden had, en ik zei nee. En toen realiseerde ik me dat ik te oud was", zei Carolyn in de rechtszaal.

Bekijk ook: Wie is Ghislaine Maxwell?

Ghislaine Maxwell (59) wordt gezien als de rechterhand van de in 2019 in zijn cel overleden miljardair Jeffrey Epstein.

'Zondebok voor Epstein'

De advocaten van Ghislaine Maxwell stellen dat ze als zondebok wordt gezien voor de misdaden van Epstein. De toen 66-jarige miljardair zelf ontsprong de dans en pleegde in 2019 volgens de autoriteiten op een onbewaakt moment zelfmoord in zijn cel in afwachting van zijn proces voor sekshandel waarin hem 45 jaar celstraf boven het hoofd hing.

Epstein werd in 2008 nog wel veroordeeld voor het uitlokken van betaalde seks bij een veertienjarig meisje. Dat was een erg gunstige schikking voor de steenrijke zakenman, aangezien er ook toen al bewijs was verzameld dat Epstein tientallen minderjarige meisjes had misbruikt.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore