Vlogs op YouTube

Tripjes voor de superrijken: Japanse miljardair eerst naar ISS, dan naar de maan

08 december 2021 07:49 Aangepast: 08 december 2021 10:57
De Japanse miljardair Yusaku Maezawa vlak voor zijn reis naar ruimtestation ISS. Beeld © TASS

De Japanse miljardair Yusaku Maezawa, goed voor zo'n 2 miljard dollar die hij verdiend heeft met modewebshop Zozotown, is naar ruimtestation ISS vertrokken. Hij ziet het als een mooie voorbereiding voor zijn reis naar de maan, die voor 2023 op het programma staat.

De Japanner werd om 08.38 uur Nederlandse tijd gelanceerd vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan. Over iets minder dan twee weken keert hij terug op aarde.

Vlogs op YouTube

Met Maezawa is ook Yozo Hirano mee. Hij is een cameraman die de vlogs van Maezawa filmt, produceert en op YouTube plaatst. Dat moet hij ook vanuit het ISS doen. De vlucht wordt geleid door de ervaren Russische kosmonaut Aleksandr Misoerkin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Branson, Bezos of Musk: welke miljardair wint de strijd om de ruimte?

Elon Musk

In 2018 kocht de Japanner een reis rond de maan. Dat deed hij bij SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van collega-miljardair Elon Musk. In 2023 moet de vlucht worden uitgevoerd. 

Maezawa mag acht mensen meenemen op de reis, die in totaal ongeveer een week duurt. Maezawa maakt er een kunstproject van, dearMoon, waarvoor geïnteresseerden van over de hele wereld zich kunnen aanmelden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

SpaceX: begin 2022 eerste ruimtevlucht van Starship

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore