Bang voor gevolgen

Duitse man doodt gezin omdat vervalst vaccinatiebewijs was ontdekt

07 december 2021 21:55 Aangepast: 07 december 2021 22:00
Op de stoep van de eensgezinswoning in Königs Wusterhausen branden kaartjes en liggen knuffels. Beeld © ANP

Een Duitse man heeft zijn gezin inclusief hemzelf om het leven gebracht vanwege een vervalst coronavaccinatiebewijs. Hij had het bewijs zelf vervalst en was bang dat hij en zijn vrouw zouden worden gearresteerd, en ze daardoor hun drie kinderen zouden verliezen. Dat schrijft de man in een afscheidsbrief.

De politie trof afgelopen zaterdag de vijf lichamen aan in een eengezinswoning in de stad Königs Wusterhausen, ten zuiden van Berlijn. Een dag later maakte de politie de vondst van de brief bekend.

Afnemen kinderen

De 40-jarige man schreef dat hij een vaccinatiebewijs had vervalst voor zijn vrouw, maar haar werkgever dit had ontdekt. Dat nieuws bevestigde de hoofdofficier van justitie aan de Duitse krant Bild. Hierdoor was de man bang om gearresteerd te worden. Ook was hij bang dat de kinderen, drie meisjes van 4,8 en 10 jaar, hem zouden worden afgenomen. 

Op de stoep van de eengezinswoning branden kaarsen. Op de stoep van de eengezinswoning branden kaarsen.

Sinds eind november mogen werknemers in Duitsland alleen op hun werk komen als ze gevaccineerd, genezen of getest zijn op corona.

Zelfmoord

De man zou na het doden van zijn vrouw en kinderen zelfmoord hebben gepleegd. Zowel de ouders als kinderen werden gevonden met schotwonden. Ook werd een vuurwapen aangetroffen. Onderzoekers houden de man verantwoordelijk voor de moorden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore