18 in Nederland

Europese gezondheidsdienst telt ruim 180 besmettingen met omikronvariant

05 december 2021 15:34 Aangepast: 05 december 2021 15:45
Beeld © Imago Stock & People GmbH

De Europese gezondheidsdienst ECDC telt 182 bevestigde besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus. Dat zijn er zestien meer dan gisteren.

Portugal heeft met 34 bevestigde gevallen de meeste omikronbesmettingen in het Europese gebied, gevolgd door Noorwegen (19), Nederland (18), Denemarken (18) en Frankrijk (16).

De andere landen waar omikron is vastgesteld zijn Duitsland, België, Oostenrijk, Tsjechië, Finland, Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Roemenië, Spanje en Zweden. Bekijk hier beelden uit Roemenië, waar veel coronadoden vallen als gevolg van nepnieuws:

Een corona-uitbraak, aangewakkerd door nepnieuws. En dat merken mortuaria, waar de lichamen zelfs op de gangen liggen.

De mensen met omikron zijn recentelijk in het zuiden van Afrika geweest, waar de zorgelijke variant vorige maand werd ontdekt. De ECDC laat weten dat de hele groep voor zover bekend geen of milde klachten heeft. Er zijn geen meldingen binnengekomen over mensen die zijn overleden na een besmetting met de nieuwe virusvariant.

Extra besmettelijk

Omikron wordt in steeds meer landen vastgesteld en er blijven nieuwe gevallen opduiken in andere delen van Europa. Het Verenigd Koninkrijk maakt melding van minstens 246 infecties met omikron, die zodanig is gemuteerd dat er wordt gevreesd dat de variant extra besmettelijk is. Dat is een toename van 86 ten opzichte van een dag eerder.

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog:

6 gewonden en 20 arrestaties bij coronaprotest in Brussel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore