Metoo-zaak

CNN ontslaat best bekeken presentator Chris Cuomo na adviezen aan broer

05 december 2021 08:22 Aangepast: 05 december 2021 09:14
Presentator Chris Cuomo met vicepresident Kamala Harris, toen ze nog in de race was voor het presidentschap Beeld © ANP

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft zijn best bekeken presentator ontslagen. Chris Cuomo zou zijn broer, de voormalige gouverneur van New York, hebben geholpen toen die werd beschuldigd van seksueel wangedrag.

De presentator zou zijn contacten in de media hebben gebruikt om zijn broer te helpen de mediastorm in de metoo-zaak te doorstaan.

Betrokkenheid bleek groter

Eerder deze week werd Cuomo al geschorst, nadat zijn werkgever erachter kwam dat zijn betrokkenheid bij de zaak van zijn broer waarschijnlijk groter was dan hij bij zijn leidinggevenden had gemeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

CNN schorst broer van oud-gouverneur Cuomo: 'Regels gebroken'

Een extern onderzoeksbureau kwam vrijdag tot de conclusie dat de vermoedens juist waren, en er zou bovendien 'nieuwe informatie' zijn komen bovendrijven, waarna CNN Cuomo zaterdag per direct ontsloeg. De nieuwszender meldt niet wat die nieuwe informatie behelst.

'Niet hoe ik afscheid wilde nemen'

Chris Cuomo reageerde op zijn ontslag. "Dit is niet hoe ik afscheid wilde nemen van CNN. Ik heb al gezegd waarom en hoe ik mijn broer geholpen heb. Hoewel dit teleurstellend is, ben ik trots op het team van Cuomo Prime Time, de best bekeken show op CNN."

Hij benadrukte bovendien dat hij zich nooit heeft bemoeid met de verslaggeving van CNN over de zaak waarin zijn broer verzeild was geraakt, en dat hij er tegelijkertijd wel voor zijn broer wilde zijn. "Ik ben geen adviseur. Ik ben een broer. " 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore